Nieuwsflow 4
Logisch Rekenen – MBO
Lesgeven met themamodules en generieke leerlijnen
In deze editie van onze nieuwsbrief gaan we dieper in op de opbouw van onze lesmethode en de combinatie met het ondersteunende leerwerkboek. Hiervoor zijn enkele video’s gemaakt die je meenemen in onze wereld.
Daarnaast aandacht voor de flexibele toepassing van de methode voor BOL en BBL opleidingen.
Uitleg van de methode opbouw
Bij het schrijven van de methode Logisch Rekenen – MBO zijn wij uitgegaan van een bepaalde eigen opbouw. In deze video nemen we je mee in onze belevingswereld van thematische lessen en generieke leerlijnen.
In het al eerder verschenen blog ‘Hoe werkt Logisch Rekenen – MBO?’ geven we ook een inkijk in de opbouw van de methode.
Logisch Rekenen leerwerkboek, een inkijkje
Naast onze digitale methode, die voor elk niveau in te zetten is, hebben we een leerwerkboek ontwikkeld. Dit leerwerkboek zal beschikbaar zijn voor de niveaus 1 en 2 en dient als ondersteuning bij de digitale methode. Vooral voor Entree-groepen kan dit een goede aanvulling zijn. Wil je een inkijkje in het leerwerkboek, klik dan op de afbeelding.
Flexibele inzetbaarheid binnen BOL
Het uitgangspunt van Logisch Rekenen – MBO zijn de themamodules in combinatie met het gebruik van de generieke leerlijnen. Maar hoe zet je dit nu om naar een praktische invulling van je lesuren?
De eerste stap is het maken van een grof curriculum.
Lees in het blog over de mogelijkheden en bekijk de eerste voorbeeld schema’s.
Flexibele inzetbaarheid binnen BBL
Net als bij BOL is het voor BBL-opleidingen belangrijk een goede invulling van de beschikbare rekenuren voor te bereiden.
In korte tijd moeten veel onderwerpen behandeld worden. Ook hier geldt dat de themalessen een waardevol uitgangspunt kunnen vormen waarna de rekenvaardigheid van specifieke generieke onderdelen via zelfstudie op niveau gebracht kan worden.
Lees ook voor BBL in het blog over de mogelijkheden en bekijk enkele voorbeeld schema’s.
Varia
Webinar
Laatste Expert-webinar over B BL & Versnellers vindt plaats op 10 mei a.s.. Je kunt je nog inschrijven via de website.
Prijslijst
De prijzen voor het schooljaar ’22-’23 zijn bekend.
Download het overzicht hier.
Interesse en proeven
Hebben jullie nog geen keuze gemaakt en wil je rondkijken in ons digitale programma, neem dan contact op voor een proeflicentie met onze afdeling support of vul het aanvraagformulier in op de website.
Volgende keer in de Nieuwsflow
Hoe kun je ons materiaal inzetten bij een Entree opleiding?
Van grof naar fijn curriculum middels een keuzetool.
E: support@studyflow.nl | T: 020 261 18 99