Aandacht voor ieder niveau

Aandacht voor ieder niveau

Bij het schrijven van de methode hebben we echt leerlingen van een bepaald onderwijsniveau en hun specifieke behoeftes voor ogen gehad. Bij Logisch Wiskunde dus geen theezakjes model waarbij steeds de moeilijkste onderdelen er uit gelaten worden.

Verschillen tussen niveaus
We houden rekening met de verschillen tussen de niveaus door de contexten voor VWO wat academischer in te steken en voor VMBO wat praktischer en intuïtiever.
Daarnaast vinden we het voor het VMBO belangrijk dat er voldoende uitdaging wordt geboden aan leerlingen, ook al is het eindniveau anders.

Verschillen tussen sterke en zwakke leerlingen
Ook binnen de verschillende onderwijstypen heb je verschil in talent en passie voor wiskunde. Hier hebben we onder andere op de volgende manieren rekening mee gehouden:

    • Zwakke leerlingen: De introductie onderwerpen per hoofdstuk kiezen we zo, dat deze ook voor zwakke leerlingen toegankelijk zijn. Daarnaast houden we de uitleg overzichtelijk en clean, waardoor het voor deze leerlingen behapbaar blijft.
    • Sterke leerlingen: Doordat we tot de essentie van wiskunde komen, leggen we een uitstekende basis voor alles dat er na komt; binnen de wiskunde en andere beta vakken.