Ideale mix tussen digitaal en papier

Ideale mix tussen digitaal en papier

Digitaal kan een hele goede ondersteuning zijn om wiskunde te leren. Maar wiskunde moet je deels ook op papier doen. Schrijven en tekenen, dat geeft in je hoofd ook meer overzicht. Wat het beste medium is hangt af van het onderwerp, daarom hebben we de onderwerpen leidend gemaakt in hoe we het aanbieden: digitaal of op papier.

Dit betekent echter niet dat je alles op beide manieren aanbiedt. Dat zou namelijk betekenen dat je in je concept tegelijk rekening moet houden met de zwaktes en beperkingen van beide mediums, omdat het voor beide geschikt moet zijn.

Om te voorkomen dat je steeds aan het wisselen bent tussen digitaal en papier clusteren we de opdrachten, zodat je hele paragrafen of hoofdstukken alleen digitaal óf alleen op papier werkt.
We besteden daarbij extra aandacht aan het schriftgebruik. Daar een bepaalde structuur in aanbrengen, is echt iets wat je moet leren voor wiskunde. Anders worden schriften een rommeltje, maken de leerlingen daardoor fouten en kunnen ze niks terug vinden.