Blog

Welkom op het Studyflow blog. Lees interessante artikelen over nieuwe producten, onze didactische visie of actualiteiten. Filter per categorie of kies één van de artikelen hieronder.

Interventies kiezen

Interventies kiezen nationaal programma onderwijs

Interventies kiezen

Volgende stap in het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kan gezet worden; kies jouw interventies

 

Het Ministerie van OCW heeft het keuzemenu bekendgemaakt waarvoor binnen het Nationaal Programma Onderwijs subsidies aangevraagd kunnen worden. In dit keuzemenu wordt omschreven waaraan de interventies moeten voldoen. Heb jij de scan al gedaan en gekeken welke interventie je kan gebruiken?!

Lees meer

Voldoe aan de nieuwe MBO rekeneisen

Update rekenen in het MBO

Help! Hoe voldoe ik volgend jaar al aan alle nieuwe rekeneisen voor het MBO diploma?

Disclaimer: de invoering van deze rekeneisen is met een jaar uitgesteld tot start '22-'23. Je kunt wel al in '21-'22 al aan de slag met het lesmateriaal.

De exacte exameneisen zijn nog in de maak en jij moet dít schooljaar toch al op zoek naar een rekenmethode waarvan je zeker weet dat deze alle nieuwe rekeneisen afdekt.

Lees meer

PTA en rekenbeleid: ons advies

PTA en rekenbeleid

3 Toetsrichtingen én 4 vragen om je rekenbeleid aan te scherpen

We merken dat er onduidelijkheid is rondom de nieuwe regels voor rekenen. We zetten daarom de regels nog even op een rijtje en geven ons advies. Kijk vooral wat goed past bij jouw school, en doe er je voordeel mee.

Lees meer