Blog

Welkom op het Studyflow blog. Lees interessante artikelen over nieuwe producten, onze didactische visie of actualiteiten. Filter per categorie of kies één van de artikelen hieronder.

Voldoe aan de nieuwe MBO rekeneisen

Update rekenen in het MBO

Help! Hoe voldoe ik volgend jaar al aan alle nieuwe rekeneisen voor het MBO diploma?

Disclaimer: de invoering van deze rekeneisen is met een jaar uitgesteld tot start '22-'23. Je kunt wel al in '21-'22 al aan de slag met het lesmateriaal.

De exacte exameneisen zijn nog in de maak en jij moet dít schooljaar toch al op zoek naar een rekenmethode waarvan je zeker weet dat deze alle nieuwe rekeneisen afdekt.

Read More

PTA en rekenbeleid: ons advies

PTA en rekenbeleid

3 Toetsrichtingen én 4 vragen om je rekenbeleid aan te scherpen

We merken dat er onduidelijkheid is rondom de nieuwe regels voor rekenen. We zetten daarom de regels nog even op een rijtje en geven ons advies. Kijk vooral wat goed past bij jouw school, en doe er je voordeel mee.

Read More

Update rekenen in het MBO

Update rekenen in het MBO

In 2019 werd bekend dat de centrale rekentoets in het MBO zou verdwijnen. Sindsdien werkt de MBO-raad samen met o.a. het OCW aan het herzien van de MBO rekenaanpak. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste punten die afgelopen periode bekend zijn geworden.

Let op: onderaan deze post hebben we een update geschreven met het laatste nieuws (25-06)

Read More

De Leerput

De leerput

Stel je voor: Rumoer in de klas, leerlingen druk met elkaar aan het kletsen en andere kinderen met verwarring op hun gezicht. Wordt hier wel geleerd? Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet een gewenste situatie. Maar wat nu als deze leerlingen druk aan het redeneren zijn met elkaar over een vakinhoudelijke vraag? En als ze hun verwarring gebruiken om antwoorden te vinden?

Dat is precies wat James Nottingham voorstelt met zijn ‘Learning Pit’.

Read More

Wat verandert er met Spark?

Wat verandert er met Spark?

Wat verandert er met Spark?

Komend schooljaar zullen de Studyflow methoden aangeboden worden op het platform Spark. Dat brengt opwindende vernieuwingen met zich mee!

We hebben een overzicht gemaakt van de functionaliteiten van het huidige platform, en Spark. Zo weet je precies wat je kan verwachten.

Read More

Beleidsadvies Rekenen VO

Belang van reken

Het rekenen heeft afgelopen jaren veel beleidswijzigingen meegemaakt, maar een ding is in die hele periode niet veranderd: Het belang van goede rekenvaardigheden.

Naast alle beleidswijzigingen is de instroom en behoefte per niveau erg verschillend. We hebben daarom een advies geschreven hoe je het rekenen in de huidige situatie zou kunnen organiseren.

N.B. dit is een algemeen advies, iedere school en onderwijs context is anders. Wil je graag een op maat advies? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Read More