Dé taalmethode voor het MBO

Met onze taalmethode werken je studenten vanaf elk startniveau naar het gewenste eindniveau.

Hoe? Studyflow-Taal – MBO is een modulair opgezette taalmethode, waarmee je de methode naar eigen inzicht inzet. Zo kan je ervoor kiezen om het als zelfstandige methode of als aanvullend lesmateriaal naast de methode Nederlands te gebruiken.

Met Studyflow-Taal – MBO oefenen leerlingen op verschillende taalonderdelen en leggen ze een stevig fundament op de basisvaardigheden.

Waarom Studyflow-Taal – MBO

  • Motiverende aanpak door focus op wat goed gaat.
  • Taal oefenen tot beheersing.
  • Extra oefenen met de Flowtrainer.
  • Flexibel inzetbaar per onderwerp, niveau, in de klas of zelfstudie.

Studyflow-Taal – MBO: een motiverende aanpak

Bij Studyflow-Taal – MBO staat een positieve instelling centraal. Om leerlingen te motiveren, richten wij ons op wat zij goed doen. De leerlingen zien dit terug in hun voortgang en de sterren die zij behalen bij het afronden van een taalonderdeel. Daarnaast zijn er beloningselementen in de methode die leerlingen extra motiveren.

Taal oefening tot beheersing

De oefenstof van Studyflow-Taal – MBO is adaptief, omdat iedere paragraaf is opgebouwd uit leerstappen. Het stappensysteem gaat uit van oefenen tot beheersing. Leerlingen werken op deze manier toe naar steeds complexere taal-opgaven. Met de Flowtrainer oefent de leerling met het vergroten van de woordenschat.

Studyflow-Taal – MBO is flexibel inzetbaar

Studyflow-Taal – MBO is modulair opgebouwd en bestaat uit de taalmodules: grammatica, werkwoordspelling, spelling, leestekens en formuleren. Algemene taalvaardigheden, lezen en woordleerstrategieën bieden we aan t/m 2F. Bovendien kan Studyflow-Taal zowel voor zelfstudie als voor klassikale taallessen gebruikt worden.