'The beautiful thing about learning is
that
no one can take it away from you.'
BB King

Home » MBO » Logisch Rekenen – MBO

Een rekenmethode voor iedereen

Of het nu voor BOL, BBL of entree opleidingen is, Logisch Rekenen – MBO biedt volop mogelijkheden, waarbij voldaan wordt aan de nieuwe rekeneisen.

Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod in de themalessen die de basis vormen van de methode. Authenticiteit en het gebruik van de juiste (studenten) context staat hierbij centraal. Met ondersteunende lessen uit de generieke leerlijn wordt het functioneel rekenen op aansprekende wijze aangeleerd. De student raakt gemotiveerd, krijgt begrip en gaat met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet.

Voor jou als docent biedt Logisch Rekenen – MBO ruimte om de dialoog met je studenten aan te gaan, lessen flexibel in te zetten en waar nodig te differentiëren in de klas.

studyflow-leermethode-online-rekenen-taal-vo-mbo-leerling

Nu al benieuwd?

Proeflicentie

Vul alle gegevens in en wij zorgen dat je kunt rondkijken in de methode op het platform.

Methodepresentatie

Vul alle gegevens in en we nemen direct contact met je op om de afspraak te maken.

Direct aan de slag

Vul de gegevens in en we nemen direct contact op om je snel van start te laten gaan.

De voordelen van Logisch Rekenen – MBO

Degelijke didactiek - Bewezen succes

Rekenen is geen trucje, maar staat en valt met écht begrip. Daarom staan wij in voor de door ons ontwikkelde, degelijke didactiek. Die geeft studenten, ondersteund door aantrekkelijke visuele modellen, inzicht in onderlinge samenhang. En… maakt de vertaling naar de dagelijkse (reken)praktijk eenvoudig. Deze aanpak garandeert ook een ideale voorbereiding op het examen.

Thematisch en beroepsgericht – Motiverend voor studenten

Logisch Rekenen – MBO gaat uit van de leefwereld van studenten. Hiervoor zijn authentieke contexten, in hun werk en privé, de basis. We richten ons op functionele gecijferdheid. Die is nodig om als burger succesvol te kunnen meedoen aan onze diverse samenleving. We hanteren hiervoor de thema’s die in de rekeneisen zijn voorgeschreven.

Praktisch – Flexibel – Startklaar

Logisch Rekenen – MBO is ook voor jou meer dan logisch. Alle lesmaterialen en resultatenverwerkingen van studenten zijn digitaal. Daarnaast kan je met de methode ook op papier werken. De opbouw en structuur zijn in één oogopslag duidelijk. Je kan probleemloos aansluiten bij de ontwikkeling en het niveau van individuele studenten, want alle mogelijkheden voor differentiatie zijn aanwezig binnen één licentie. Je kan direct beginnen dankzij een uitgekiende startinstelling van het materiaal dat je verder naar eigen wens kan aanpassen.

Logisch Rekenen – MBO in de praktijk

Lesmateriaal

De opbouw van de methode

Generiek en Themamodules

Inzet en opbouw van de methode op hoofdlijnen

Prijzen en bestellen

Kijk op onze Prijzen en bestellen pagina.

Licenties bestellen

Uitproberen?