Dé rekenmethode voor het MBO

Of het nu voor BOL, BBL of entree opleidingen is, met onze rekenmethode Logisch Rekenen – MBO van Studyflow help jij studenten hun functionele gecijferdheid te ontwikkelen.

Hoe? Met een degelijke, generieke leerlijn waar ze altijd veilig op kunnen terugvallen én door situaties uit hun eigen leven in het klaslokaal te brengen.

Zo kunnen ze in hun beroep en in het dagelijks leven vol zelfvertrouwen zelfstandig aan de slag.

Waarom Logisch Rekenen

  • Een rekenmethode met beproefde didactiek die bijdraagt aan écht begrip.
  • Sluit goed aan bij de leefwereld van studenten door diverse themaprojecten.
  • Alle mogelijkheden voor differentiatie zijn aanwezig binnen 1 licentie.
  • Volledig digitaal, of digitaal én het leerwerkboek Logisch Rekenen.

Een rekenmethodemet een logische en samenhangende didactiek

Een rekenmethode met een logische en samenhangende didactiek
Dankzij een logische en samenhangende didactiek heeft Studyflow al veel leerlingen en studenten succesvol leren rekenen. Rekenen is namelijk geen trucje, maar staat en valt met écht begrip. Deze aanpak garandeert ook een ideale voorbereiding op het rekenexamen.

Themaprojecten en functionele gecijferdheid

Naast de generieke leerlijn kun je werken met themaprojecten. Een themaproject biedt authentieke contexten die aansluiten op de leefwereld van studenten. Dit bevordert de functionele gecijferdheid die nodig is om als burger succesvol mee te kunnen doen aan onze samenleving. We hanteren hiervoor de thema’s die in de rekeneisen zijn voorgeschreven. Het lesmateriaal van Logisch Rekenen – MBO is heel toegankelijk en helpt studenten zelfvertrouwen en motivatie voor rekenen te vergroten.

Kies zelf hoe je lesgeeft in rekenen

Wil je een rekenmethode inzetten vanuit de generieke leerlijn met de voor jou bekende rekendomeinen? Of liever aan de hand van thema’s uit het dagelijks leven? De keuze is aan jou. Ook een combinatie van beide manieren is mogelijk. Alle lesmaterialen en het leerlingvolgsysteem zijn digitaal. Aanvullend op de online leeromgeving kun je ook rekenopgaven maken in het leerwerkboek. Je sluit probleemloos aanbij de ontwikkeling en het niveau van individuele studenten, want alle mogelijkheden voor differentiatie zijn aanwezig binnen één licentie.